• info@arka.ir
  • تماس با ما: ۰۲۱۹۱۰۷۰۴۷۶ - ۰۲۱۸۸۸۰۴۹۶۱
  • تهران، خیابان شهید بهشتی، خ پاکستان، کوچه ۴ پلاک ۱۱ واحد ۷
18 جولای 2021

واتس‌اپ با تغییر شیوه رمزگذاری، استفاده از حساب کاربری در چند دستگاه را ممکن می‌کند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، واتس‌اپ قابلیت همگام‌سازی یک حساب کاربری در چند دستگاه را به‌طور آزمایشی ارائه کرده است. در این طرح کاربر بدون نیاز به موبایل می‌تواند یک حساب کاربری را در چهار دستگاه باز کند.

هرچند کاربران واتس‌اپ می‌توانند در چند پلتفرم از این سرویس پیام‌رسان استفاده کنند، اما همچنان باید به یک موبایل متصل باشند. دلیل اصلی این روند نیز شیوه رمزگذاری سر‌به‌سر در واتس‌اپ است.

اما اکنون به نظر می‌رسد این روند درحال تغییر است و کاربران برای استفاده از واتس‌اپ در وب، سیستم عامل مک، ویندوز یا پرتال نیازی به موبایل ندارند.

واتس‌اپ به تازگی از کاربرانش دعوت کرده تا نسخه آزمایشی چند دستگاهی (multi device) را استفاده کنند. کاربران می‌توانند از این سرویس روی موبایل و ۴ دستگاه دیگر (که موبایل نیستند) استفاده کنند.

این پیام‌رسان قابلیت جدید استفاده از چند دستگاه را برای عده کوچکی از کاربران به طور آزمایشی ارائه کرده است. واتس‌اپ تصمیم دارد با کمک این گروه از کاربران قابلیت «چند دستگاهی» را ارتقا دهد و پیش از عرضه وسیع، چند ویژگی دیگر نیز به آن اضافه کند.

هرچند بسیاری از کاربران از واتس‌اپ خواسته بودند از قابلیت استفاده چند دستگاهی پشتیبانی کند، اما مدتی طول کشید تا این شبکه اجتماعی آن را عرضه کند. برای این منظور واتس‌اپ سیستمی را ساخته که مجهز به رمزگذاری سربه‌سر است و همزمان به افراد اجازه می‌دهد اطلاعاتی مانند شماره تماس، آرشیو و پیام‌های نشان‌گذاری شده را در چند دستگاه همگام‌سازی کنند.

تا به حال اپ موبایل واتس‌اپ گزینه مورد نیاز برای دسترسی به آن در دستگاه‌های دیگر نیز بود. اما با استفاده از قابلیت چند دستگاهی، هر دستگاه یک کلید هویت مخصوص به خود را خواهد داشت. در حال حاضر کاربران از یک کلید هویت واحد برای کنترل پیام‌های رمزگذاری شده استفاده می‌کنند.

واتس‌اپ سیستم‌هایی را توسعه داده که اجازه نمی‌دهد افراد دیگر دستگاه‌هایی به حساب کاربر بیفزایند و به محتوای پیام‌رسان او دسترسی یابند. همچنین سیستم این اپ تعداد دفعات احراز هویت فرد در دستگاه‌های مختلف را به حداقل می‌رساند.

به این ترتیب کاربر می‌تواند بر دستگاه‌هایی مختلفی که حساب کاربری وی را دارند، نظارت داشته باشد. در کنار این موارد رمزگذاری سربه‌سر برای تماس‌های ویدئویی و صوتی به قابلیت چند دستگاهی نیز افزوده شده است.

31 مه 2021

واتس‌اپ در بیانیه‌ای اعلام کرد حساب کاربرانی که آپدیت جدید را قبول نکنند، محدود نخواهد شد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، واتس‌اپ اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد کاربرانی که آپدیت جدید قوانین آن را تا ۱۵ ماه می قبول نکنندبه تدریج قابلیت‌های حساب کاربری آنها محدود می‌شود. اما اکنون فیس‌بوک تغییر جهت داده است. درنتیجه حساب کاربرانی که آپدیت جدید آن را قبول نکنند، محدود نخواهد شد.

سخنگوی واتس‌اپ در بیانیه‌ای نوشت: با توجه به مذاکرات با مقامات و کارشناسان حریم خصوصی مختلف، به طور شفاف اعلام می‌کنیم افرادی که هنوز آپدیت جدید ما را قبول نکرده‌اند، حساب کاربری‌شان محدود نمی‌شود.

آپدیت جدید واتس‌اپ که طبق آن اطلاعات کاربران با شرکت فیس‌بوک و زیرمجموعه‌های آن به اشتراک گذاشته می‌شود، سردرگمی و انتقادات زیادی به وجود آورده است. البته واتس‌اپ ادعا می‌کند این آپدیت مربوط به پیام‌های است که به کسب‌وکارها ارسال می‌شود.

این شبکه اجتماعی ادعا می‌کند بیشتر کاربران آپدیت جدید را پذیرفته‌اند و کاربرانی که آن را قبول نکرده‌اند به آنها یادآوری می‌شود.

در بخش دیگری از بیانیه واتس‌اپ آمده است: ما همچنان گاه‌به‌گاه به کاربران یادآوری خواهیم کرد و به آنها اجازه خواهیم داد که آپدیت را بپذیرند.

21 آوریل 2021

مزاحمان سایبری با استفاده از ویژگی استاتوس واتس‌اپ که نشان می‌دهد کاربر چه زمانی آنلاین است، افراد را تعقیب می‌کنند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، شرکت امنیت سایبری Traced در گزارشی جدید از شکاف‌هایی در امنیت این پیام‌رسان خبر داده که به گسترش ردیابی و تعقیب کاربران آن منجر شده است.

در این گزارش آمده است: هنگامی که کاربری در واتس‌اپ آنلاین می‌شود یک نشانگر تغییر می‌کند و استاتوس آنها «آنلاین» می‌شود. این نشانگر یک اطلاعات عمومی است و هرکسی می‌تواند با استفاده از آن سرویسی بسازد که نشانگر استاتوس آنلاین را رصد می‌کند. این درحالی است که این ویژگی برخلاف قابلیت Last Seen غیرفعال نمی‌شود و مزاحمان می‌توانند از آن سوءاستفاده کنند.

در حالی که گوگل اجازه نمی‌دهد اپ‌های تعقیب سایبری در پلی‌استور منتشر شوند، اما ابزارهای ردیابی آنلاین واتس‌اپ در گوگل‌پلی به شکل راه‌حل‌هایی برای والدین منتشر می‌شوند تا آنلاین شدن فرزندان‌شان را ردیابی کنند.

10 ژانویه 2021

به‌روزرسانی جدید واتس‌اپ، کاربران را مجبور می‌کند برای ادامه استفاده از این اپلیکیشن یا اطلاعات خود را با فیس‌بوک به اشتراک بگذارند وگرنه دسترسی به واتس‌اپ را از دست می‌دهند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، واتس‌اپ با به‌روزرسانی جدید، کاربرانش را مجبور می‌کند تا با قانون جدید حفاظت از اطلاعات شخصی موافقت کنند و در غیر این صورت دسترسی‌شان به اپ را از دست می‌دهند.

موافقت کردن با قوانین جدید واتس‌اپ به معنای آن است که اطلاعات خصوصی کاربر ازجمله شماره موبایل وی با فیس‌بوک (مالک پیام‌رسان) به اشتراک گذاشته می‌شود.

تمام کاربران این اپ باید تا ٨ فوریه ٢٠٢١ میلادی با قوانین جدید موافقت کنند و در غیر این صورت دسترسی به چت‌ها و شماره تماس‌های ثبت شده در آن را از دست می‌دهند.

به‌روزرسانی جدید به شکل یک نوتیفیکیشن داخل اپ ظاهر می‌شود که کاربران می‌توانند تا مهلت تعیین‌شده آن را نادیده بگیرند.

در نوتیفیکیشن مذکور آمده است: «با تأیید این پیام شما قوانین جدیدی را قبول می‌کنید که از ٨ فوریه ٢٠٢١ میلادی اجرا خواهد شد. پس از این تاریخ باید برای ادامه استفاده از پیام‌رسان باید قوانین جدید را قبول کنید. در صورت تمایل به حذف اپلیکیشن می‌توانید به Help Center مراجعه کنید.»

هرچند واتس‌اپ از اظهارنظر درباره به‌روزرسانی جدید خودداری کرده‌است، اما به گفته سخنگوی شرکت، قانون جدید معمول است و کاربران فرصت زیادی دارند تا آن را بررسی کنند.

این موضوع می‌تواند منجر به مهاجرت گسترده کاربران به دیگر پیام‌رسان‌ها و کاهش محبوبیت واتس‌اپ بشود.